Van moodboard naar product

Ik vind het leuk om steeds nieuwe ontwerpen te maken. Dat doe ik aan de hand van zelfgemaakte inspiratie borden (moodboards, inspiration boards). Vooraleer ik aan een nieuw ontwerp begin denk ik na over welke kleuren ik ga gebruiken, welke kleuren ik op voorraad heb, welke stijl het moet worden, patroon en weeftechniek. Daarna kies ik het juiste garen (katoen, wol, acryl, linnen) en denk ik na over de te gebruiken weeftechniek. Het volgende proces is het uitwerken van alles en het maken van een testlap. Deze testlap wordt, als hij van het getouw wordt gehaald, gewassen. Dit is om te kijken of de kwaliteit, dichtheid en keuze van het garen, goed is voor de gekozen toepassing. Je wilt natuurlijk niet dat een sjaal een stijve lap wordt. Als de testlap goed is, pas dan wordt het product geweven. Alles wordt zorgvuldig gedocumenteerd, opgeschreven en gefotografeerd voor later.

%d bloggers liken dit: