Kunst-Post in volle gang !

De Kunst-Post opdracht is in volle gang en de voorbereiding loopt op rolletjes !
Wijck-Zoetermeer benaderde mij of ik wou meewerken aan het project Kunst-Post. 30 zelfstandig wonende ouderen uit Oosterheem, Seghwaert en Meerzicht ontvangen tweewekelijks een creatieve opdracht aan huis. Verschillende kunstenaars bedenken de opdrachten. Als kunstenaar Toegepast Textiel bij Franx/Terra Artprojects Zoetermeer, heb ik een opdracht bedacht dat de deelnemers prikkelt om anders naar textiel te kijken. Een update volgt zodra de opdracht is uitgedeeld aan de deelnemers.

Ik stel de opdracht samen, werk ze uit en zet ze klaar. Via de (besloten) Facebookgroep Kunst-Post zullen we begeleiding geven aan de deelnemers. De deelnemers ontdekken nieuwe en andere kanten van zichzelf. Samen met de andere kunstenaars hoop ik zo bij te dragen aan minder vereenzaming. Blijven leren en ontwikkelen draagt bij aan een positieve zingeving. Het eindresultaat is 6 kunstwerken per deelnemer en een expositie in de wijk.

Kunst-Post opdracht Textiel Ilse Philips
Voorbereiding | Kunst-Post opdracht Textiel Ilse Philips


Er wordt in dit project samengewerkt met Franx/Terra Artprojects Zoetermeer, Palet Welzijn, CKC & partners, Wijck-Zoetermeer en wordt mede mogelijk gemaakt door Lang Leve Kunst en Naoberschap.